Notícies

Farmacèutics de centres hospitalaris d'altres comunitats visiten l'Hospital de Dénia per a conéixer el seu sistema de gestió de la medicació oncològica

14/05/2024

Farmacèutics de centres hospitalaris d'altres comunitats visiten l'Hospital de Dénia per a conéixer

  • El sistema permet als oncòlegs una prescripció més personalitzada, precisa i segura dels tractaments
  • La ferramenta també realitza un control de l'estoc dels medicaments per a optimitzar la planificació i garantir la disponibilitat en tot moment

Farmacèutics de l'Hospital de Fuenlabrada de Madrid, del Clínic de Barcelona i de l'Álvaro Cunqueiro de Pontevedra han visitat l'Hospital de Dénia per a conéixer la ferramenta informàtica integrada que s'utilitza per a la gestió de la medicació oncològica.

 

La jornada ha començat amb una ponència a càrrec del cap del Servici de Farmàcia, Jaime Poquet, que ha presentat les bones pràctiques en gestió de medicació oncològica i ha explicat els avantatges del sistema per a optimitzar este procés.

 

A continuació, els visitants han realitzat una visita guiada al Servici de Farmàcia de l'hospital, on han pogut observar de primera mà el funcionament del sistema, denominat CATO, i la seua aplicació en el flux de treball diari. El doctor Poquet ha explicat detalladament les diferents funcionalitats del programari i el seu impacte en la seguretat i qualitat de l'atenció als pacients oncològics.

 

Es tracta d'un programari integrat que oferix suport en tots els nivells del flux de treball per a medicaments, des de la prescripció fins a l'administració. Esta ferramenta facilita la recepció de dades dels pacients i els resultats de laboratori des del sistema d'informació hospitalària, la qual cosa ajuda als metges a realitzar una prescripció més precisa i segura dels medicaments.

 

El programari també permet al Servici de Farmàcia gestionar i controlar l'estoc de medicaments per a optimitzar la planificació de la producció i garantir la disponibilitat dels fàrmacs necessaris en tot moment.

 

A més, proporciona instruccions pas a pas per a la preparació de medicaments; de manera que elimina la necessitat de realitzar càlculs manuals, minimitzant així el risc d'errors.

 

També possibilita l'escaneig de codis de barres per a la verificació dels medicaments i l'ús d'una balança gravimètrica que garantix un càlcul de dosi correcte.


Esta última funcionalitat és especialment útil en l'àrea de quimioteràpia, on la precisió en la preparació dels medicaments és crucial per a la seguretat del pacient.


El sistema CATO és una ferramenta eficaç per a la verificació de l'administració dels medicaments al costat del llit del pacient, ja que assegura que s'administre el medicament correcte al pacient adequat.

 

El cap del Servici de Farmàcia de l'Hospital de Dénia ha destacat que “el nostre centre està compromés amb la millora contínua de la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients”. En este sentit, ha subratllat que la col·laboració amb altres centres sanitaris “és una ferramenta fonamental per a aconseguir este objectiu”.

 

Compartir

Galeria d'imatges

Farmacèutics de centres hospitalaris d'altres comunitats visiten l'Hospital de Dénia per a conéixer el seu sistema de gestió de la medicació oncològica